ترشه شامی - غذای محلی گیلان

ترشه شامی - غذای محلی گیلان

 

 

مواد لازم برای 4 نفر:

 گوشت گوساله چرخ کرده:500 گرم

 پیاز متوسط رنده شده: یک عدد

 تخم‌مرغ: یک عدد

 جعفری ساطوری شده: 3 قاشق غذاخوری

 سیب زمینی متوسط:یک عدد، آب‌پز

 روغن مایع: به میزان لازم

 آبغوره: یک چهارم پیمانه

 نمک و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه

1 آب پیاز را گرفته و با گوشت، جعفری و تخم‌مرغ مخلوط کنید. سیب‌زمینی را نیز رنده کرده و به مایه گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا مایه یکدست شود. نمک و فلفل آن را نیز اضافه کنید.

2 از مایه به اندازه تخم‌مرغ برداشته و آن را با دست پهن کنید تا ضخامت آن حدود 2 سانتیمتر شود. همه مایه گوشت را به این صورت درآورید.

3 روغن را روی شعله متوسط داغ کرده و شامی‌ها را در آن سرخ کنید. (هر طرف حدود 5 دقیقه) سپس از ظرف خارج کرده و با حوله کاغذی روغن آن را بگیرد. پس از اینکه همه شامی ها سرخ شد، آنها را دوباره به تابه برگردانده و آبغوره به آنها اضافه کنید و روی شعله متوسط به مدت 15 دقیقه با در بسته بپزید. سپس در ظرف چیده و با چلو، کته یا نان سرو کنید.

 توصیه های ویژه

 1 - قبل از برگرداندن شامی‌ها به تابه روغن آن را خالی کنید.

 2 - می‌توانید به جای جعفری از هر سبزی معطر دیگری که مایلید استفاده کنید.

 3 - مقدار آبغوره به اندازه‌ای باشد که نصف شامی‌ها را بپوشاند.

/ 0 نظر / 5 بازدید